25 Aralık 2014 Perşembe

Kamuoyunun Bilgisine

Değerli arkadaşlar Tam Adana Gazetesinin 24.12.2014 tarihli ve 
Sözlü'nün Ceyhunkent'i Dolandırıcı Çıktı
http://tamadanagazetesi.com/sozlunun-ceyhunkenti-dolandirici-cikti/785/
başlıklı yazısına istinaden bir yanlışı düzeltmek amacı ile cevap hakkımızı kullanarak sizlere belgeleri ile gerçeği ve doğruyu anlatarak siz değerli halkımızın takdirine sunmak istiyoruz.
Ulusal Medya Merkezi Feriştah Arslan adına yetkili olduğunu gösteren tüm resmi belgelerini ibraz ederek ilgili firma ile 2 ci Ceyhunkent Konut Yapı Kooperatifinin Euro D kanalında tanıtımı için 15 dakikalık bir reklam programı için 10.500 TL tutar karşılığı 12.07.2012 tarih ve 1636 sayılı protokol ile Kooperatif adına Başkan RAHMİ PEKAR ile firma yetkilisi ÖMER ÇAM arasında sözleşme imzalanmış ve bu sözleşmenin tüm aşamalarında yükümlülükleri yerine getiren kişi olarak muhatabımız ÖMER ÇAM Bey olmuş ve Feriştah ARSLAN la hiçbir şekilde muhatap olunmamıştır.
Protokol imzalandıktan sonra 23.07.2012 tarih ve 087018 Nolu önceden tanzim ettiği faturayı tarafımıza ileterek yürürlüğe girebilmesi için Ömer Çam tarafından acil avans ödemesi talebinde bulunulmuştur. 01.08.2012 tarih 672 sayılı banka ödeme talimat yazısı ile 2.000 TL tutarın Telefon ile bildirdikleri İban numarasına havale edilerek ödeme işlemi gerçekleştirilmiştir.
Program günü yaklaştığında önceden alınan randevu doğrultusunda inşaat içerisinde tanıtım çekimleri yapmak üzere ekip ile geldiklerinde kalan tutarın ödenmesi hususunda telefonda taahhüt aldıktan sonra Ceyhan’a gelerek birkaç gün süren çekim ve montaj dublaj vesaire çalışmalar tamamlanmış. Kanalda programın tanıtım fragmanı çıktıktan ve yayın günü belli olduktan sonra kalan tutarın ödenmesi talebinde bulunulmuştur. Bu tutar firma vekili Ömer ÇAM a imza karşılığında banka tarafından 8.500 TL ödeme yapılarak ilgili firmanın fatura bedelinin tamamı kapatılmıştır.
Daha sonra belediye başkanımız Sayın Hüseyin SÖZLÜ randevu verilen günde programın canlı yayın konuğu olmuştu.
Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra Ulusal Medya Merkezi Kooperatifimizle irtibata geçerek 8.500 TL lik ödemenin hala yapılmadığını bir an önce yapılması talebinde bulunduklarında ödemenin yapıldığını gösteren belge ve bilgileri kendilerine iletildi.
Feriştah ARSLAN beyden gelen ilginç bir savunma veya cevapla karşılaştık o kişinin vekâletini azlettiğini onun yapmış oldu tüm işlemlerin geçersiz olduğunu ve bu sebeple o kişiye yapılan ödemenin kendisini ilgilendirmediğini aynı tutarın kendisine tekrardan ödenmesi gerektiği konusu belirterek ısrarla ödeme talebinde bulunmuştur.
İlgili firmanın beyanı doğrultusunda Muhatabımız olan Vekil Ömer Çam ile irtibata geçilerek durumun ne olduğu konusunda bilgi aldığımızda Ömer ÇAM ın sizinle yapılan tüm işlemlerin yasal olduğunu. Yasal olmasa idi canlı yayına çıkartmaması gerekirdi diyerek sözleşme muhataplığı konusunda sıkıntıya çözüm getirmiştir.
Kendisine yaptığımız ödemenin neden firmaya verilmediği konusundaki sorumuza ise Genel merkezden gelen çekim set ekibinin Araç yakıt, Otel, Yemek ve diğer harcamalarının faturaları ile birlikte kendisi ile hesaplaşıldıgını sizin oraya hiçbir borcunuz olmadığını kendisinin ve çekim yapan set ekibinin tanıklık edebileceği bilgisini verdi. Muhatabın kendisi olduğunu ve bana yönlendirin bilgisini verdi.
Bu doğrultuda ilgili firmaya ödeme yapmayacağımızı muhataplarının Ömer ÇAM bey olduğunu sorunu onunla çözmelerini belirterek diyaloga son verdik.
Feriştah Arslan vekili Avukat Tamer Kulaçoğlu ve Avukat Serkan KARTAL ile birlikte İSTANBUL 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ne 2012 / 27653 Esas Nolu dosya ile alacak takibi başlatmış ve tebligatın elimize geçtiği tarihte yasal süresi içerisinde Vekil Avukatımız Serdar Özel beyin bilgileri doğrultusunda ilgili icra müdürlüğüne itirazımızı yaparak ödendiğini gösteren tüm belge ve ekleri Ceyhan 2. Noterinde 06.12.2012 tarih ve 8679 sayı ile Tasdik ettirerek iadeli taahhütlü olarak gönderilmiş ve itirazımız İstanbul 6.İcra müdürlüğünce uygun görülerek icra talebinin reddine karar verilerek dosya kapatılmıştır.
Bu karar la sonuçlandığını zannettiğimiz işlemin Feriştah ARSLAN tarafından kapatılmadığını ve yine Avukatı Serkan KARTAL ın vekâleti ile Ceyhan İcra Müdürlüğünde 2013 / 634 Esas Nolu dosya ile icra takibi başlatılmış olduğu halde bundan işlemler sonuçlanıp haciz kararı çıkana kadar hiçbir şekilde bilgimiz olmamıştır.
Konuyla ilgili yapmış olduğumuz araştırmada yasa ve etik kurallar gereği önceden yasal işlem görmüş bir davada o davaya ait bilgi ve belgelerin dosyada bulundurulması gerektiği halde İstanbul 6.İcra müdürlüğünde işlem görmüş hiçbir belgesi bu dosyada bulunmamaktadır.
İlgili firma avukatı İstanbul 6.İcra müdürlüğünde devam eden ret olan davanın da avukatı olması konuya vakıf olduğu halde karşı tarafın bu dava ile ilgili yasal dava vekili bulunduğunu bilmesi ve devam eden bir davada mutlaka Karşı tarafın avukatı ile birlikte ilgili muhatap tüzel kişiye ayrı ayrı tebligat göndermesi gerektiği halde. Bu kurala maksatlı olarak riayet edilmemiş ve sadece 2.Ceyhunkent konut yapı kooperatifi adresine icra tebligatı yazılmıştır.
Firma yetkilisi ve avukatının icra talep başvurusunda zikrettikleri reklam programı ile bölge, ülke ve dünyada tanınmasını sağladık dedikleri, bu kadar meşhur olan kooperatifimizin açık adresi bulunamayarak tebligat kooperatifimize yapılamamış ve istiklal mahallesi muhtarlığına İcra borç tebliği yapılmıştır.
Muhtarlıkla yapmış olduğumuz görüşmede her gün onlarca tebligat geliyor resen mecburen almak zorunda kalıyoruz ve ilgilisine bir şekilde ulaştırıyoruz sizin belge de birisine verilmiştir ama uzun zaman oldu şimdi detayını bilemem cevabını aldık.
İcra takibinde yasal ve etik kurallar uygulansa idi İstanbul 6. İcra Müdürlüğündeki 2012 / 27653 Esas dosyada olduğu gibi yasalar ve hak tecelli edeceği için avukat marifeti ile bilinçlice bir hakkın kullanılması engellenmiştir.
Elimize geçen son tebligatta Vekil Avukatımız Serdar ÖZEL ilgili icra dosyasına yukarda belirtilen bilgi ve belgeler ile yeniden itirazda bulunmuş olup hakkımızı yasal yollardan aramaya devam etmekteyiz.

Kuruluş amacı halka hizmet olan Ceyhan halkına verdiği sözü yerine getirerek sağlam, sağlıklı, konforlu evleri teslim ederek halkımızın hizmetine sunan kooperatifimiz ve emeği geçenler hakkında haksız ithamlarda bulunarak basında karalama kampanyası şekline dönüştürülmeye çalışılması biraz insafsızlık olmaktadır.
Sizlere soruyoruz Hangi ticaret hukukunda Ödemesi yapılmış ve belgesi sunulan bir faturada ikinci kez ödeme talebinde bulunulması hangi ahlak kuralına sığar ve adaletmidir.
Ödemeyi ben aldım hesabımı da ben veririm diyen şahıs ortada iken o tarihte yetkili olduğu belirtirken kişinin azil edildiğini ileri sürmek ve azil edildi ise bile karşı muhataba bir belge ve bilgi sunulmadan o kişin yapmış olduğu işlemleri geçersiz saymak ahlak kuralı ile nasıl bağdaştırılacaktır.
Kendisine vekâleten işlem yapan tüm safhayı birebir takip ederek çalışmaları yürüten onun emeği ile ortaya çıkan bir programda azil edilmişse yetkisiz ise ne işi vardı.
Protokolde onun atmış olduğu imza azil edildi ise geçersizdi. Neden o imzanın yükümlülüklerini yerine getirerek canlı tanıtım programını gerçekleştirdiniz.
Eğer Azil işlemi yapıldı ise daha sonra yapıldığını ve Ömer ÇAM ın hala yetkili olduğunu ve yaptığı işlemlerin Feriştah Arslan’ın kendi sinide bağladığını ispatlamaktadır.
Bu itham karşısında ilgililere yasal yoldan hakkımızı arayarak gereği yapılacaktır.  
Bu bilgi ve belgeler doğrultusunda kimin kimi dolandırdığını siz değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyor saygılarımızı sunuyoruz.



        2 ci Ceyhunkent Yönetim - Tasfiye Kurulu Başkanlığı





1 yorum:

  1. Değerli arkadaşlar haberin yayınlandığı gazetenin sitesine bu yazımızı ve linki yorum olarak yazdık, ama ne yazık ki gazete haksızlığını kendi sayfasında tescillenmesini istemediği için yayınlamamıştır

    YanıtlaSil